Wintersport

Een van de meest bekende Duitse wintersportgebieden is ongetwijfeld het Sauerland. Dit mooie gebied ligt ten oosten van Keulen (ten zuid oosten van Nederland) op een afstand van nog geen 320 km van Utrecht. Sauerland


De heuvels van het Sauerland zijn niet alleen een populaire bestemming voor Nederlanders, maar ook de bevolking van de steden langs de Rijn en de Ruhr gaan er veelvuldig naartoe. Het is een belangrijk waterwingebied en de meren tussen de beboste heuvels en de ravijnachtige dalen zijn een ideaal watersportgebied. Ook 's winters is het een prima vakantiebestemming: Winterberg beschikt over de beste wintersportfaciliteiten ten noorden van de Alpen. De heuvels zijn niet zozeer spectaculair, maar wel aantrekkelijk. 

In het Sauerland komt zowel de langlaufer als de skiër, snowboarder of winterwandelaar tot zijn recht. Sneeuwkanonnen zorgen voor de sneeuwzekerheid. Het overbekende Winterberg en Willingen vormen het centrum van het Sauerland. Jaarlijks overnachten hier 1 miljoen mensen in de vele hotels en pensions.

Het Sauerland is zowel in de winter als ook in de zomer een prachtig natuurgebied en voor Nederlanders lekker dichtbij huis. U bent er in een paar uur rijden. Het Sauerland wordt niet voor niets het land van de duizend bergen genoemd.

De wintersportgebieden in het Sauerland zijn vrijwel altijd sneeuwzeker (90%), en na het skiën gezelligheid tijdens de apres ski! Leuk is ook de aanwezigheid van een enorme bob/rodelbaan, die zowel in de zomer en winter geopend is.

Zoekt u een hotel om te overnachten tijdens uw wintersport?
U bent van harte welkom bij: Wald Hotel, Hotel Bilstein of Landhotel Zur Schmitte.